Portfolio websites en online communicatieadvies

Bekijk hier een selectie van projecten waar Roosmarijn met plezier aan werkt of heeft gewerkt.

Kaasfabriek FabLab regio Alkmaar

Gele-promocontainer-KaasfabriekDe Kaasfabriek is een te gek project om bij betrokken te zijn. Samen met een aantal Alkmaarders zijn we dit jaar de Stichting Kaasfabriek FabLab regio Alkmaar begonnen. De plek waar het draait om innovatie en techniek. Het is een werkplaats met de nieuwste machines, zoals 3D printers, lasersnijders, vinylsnijder en vele andere machines waarmee je alles wat je bedenkt in theorie ook kunt maken. In de praktijk ben ik projectleider van de Kaasfabriek. Ik verzorg de marketing, communicatie, sales en financiën. Loes Wagenmaker van Plannenbureau heeft de mooie huisstijl ontwikkeld. De energie van het team en de ruimte voor het experiment spreken me enorm aan. www.kaasfabriek.nl

Stadsdeel Zuidoost Gemeente Amsterdam

Stemfeest Zuidoost Verkiezingen maart 2014

1. Projectleider campagne opkomstbevordering gemeenteraads- en bestuurscommissieverkiezingen maart 2014, inclusief ontwikkeling social media strategie.

2. Communicatieadviseur interne en externe communicatie verhuizing van het Werkplein Zuidoost van Dienst Werk en Inkomen in het Stadsdeelkantoor Zuidoost.

3. Social media training en begeleiding voor de afdeling communicatie.

Thijme Termaat webshop kunstschilder

Thijme Termaat websiteKunstschilder Thijme Termaat (1987) maakt bijzondere schilderijen. Hij is volledig autodidact. Met een Youtube filmpje van zijn maakproces heeft hij wereldwijde bekendheid verworven en grote aantallen bezoekers op zijn website Samen hebben we een nieuwe website/ webwinkel opgezet, waarmee hij internationaal zijn schilderijen kan verkopen. De site is tweetalig en een combinatie van Magento en WordPress. Ik heb veel aandacht besteed aan behoud zoekresultaten in Google. Visueel ontwerp is van Thijme. Techniek, functioneel ontwerp en advies van Roosmarijn.com

www.thijmetermaat.com

zoiizo online buurtmarktplaats

zoiizo home april2014

zoiizo is de online buurtmarktplaats van Zuidoost. Een nieuwe website die buren in Amsterdam Zuidoost bij elkaar brengt. Buren die elkaar willen helpen, gezelschap willen houden, de boodschappen voor elkaar doen en samen zorgen voor een leuker Zuidoost. In dit project ben ik webadviseur en community manager. Ik heb een nieuw functioneel ontwerp gemaakt, de ontwerpers en programmeurs aangestuurd in overleg met de projectleider. Mijn rol is de linking pin tussen de techniek, de organisatie en de gebruikers. Kritisch op het moment dat ik het project binnenkwam. Flink bijgestuurd en trots op wat er nu staat. In de huidige fase geef ik advies over en uitvoering aan de marketing. De ontwikkeling van een site staat nooit stil, dus daar houd ik ook mijn aandacht bij. www.zoiizo.nl

Stal Klaver paardfokkerij

Website Stal Klaver -Homepage

www.stalklaver.nl

Stadsgroenmarkt Alkmaar

stadsgroenmarkthome april2014

www.stadsgroenmarkt.nl

De Krim Texel

De Krim Texel heeft ROOSMARIJN.COM ingezet voor de coördinatie van de nieuwe website www.krim.nl. Op basis van functionele wensen is voor het CMS Concrete 5 gekozen. Een nieuwe structuur, herschreven teksten en nieuwe huisstijl zijn doorgevoerd. Het resultaat is een overzichtelijke website waar de beleving van Texel centraal staat en die de bezoeker zo snel mogelijk stuurt richting de conversie, namelijk het boeken van een accommodatie. Het project is in samenwerking met 53gradennoord uitgevoerd, waarbij veel aandacht is uitgegaan naar zoekmachine optimalisatie.

De Krim Groepsuitjes Texel: marketingplan en nieuwe website van concept tot uitvoering voor groepenmarkt op Texel. www.groepsuitjestexel.nl

Gemeente Amsterdam

LINKsociaal netwerk gemeente amsterdamInterne sociaal platformen LINK en Colinked: Concept en coördinatie ontwikkeling en community management. In samenwerking met UnitId en programmeurs heb ik hiervoor ook een mobiele website opgezet.

 

Gemeentelijke websites en voor MKB en eenmanszaken

Eerder was ik verantwoordelijk voor de website www.amsterdam.nl/ondernemen en de corporate website van Economische Zaken Amsterdam. Beide website bestaan niet meer in huidige vorm in verband met veranderingen in de organisatie van de gemeente.

Ook voor diverse MKB en eenmanszaken heb ik de websites ontwikkeld of geadviseerd op het gebied van structuur en zoekmachine vriendelijke teksten.

Afbeeldingen websites