Opdrachtendrukte

Wat een luxe om deze maanden zoveel om handen te hebben. Het nadeel is natuurlijk dat je er dan niet aan toekomt om je eigen website bij te werken. Het is natuurlijk hoog tijd om mijn eigen website responsive te maken. Dat wil zeggen dat de website zich automatisch aanpast aan het scherm waarop je het leest, dus zowel goed toont op laptops, pc’s, en smartphones. Maar dan wil ik het allemaal net even anders en dat lukt niet in een uurtje. Toch neem ik even een moment om aan te geven aan welke leuke projecten ik de afgelopen periode heb gewerkt.

Thijme Termaat websitewww.thijmetermaat.com : Kunstschilder Thijme Termaat 1987 maakt bijzondere schilderijen. Hij is volledig autodidact. Met een Youtube filmpje van zijn maakproces heeft hij wereldwijde bekendheid verworven en grote aantallen bezoekers op zijn website Samen hebben we een nieuwe website/ webwinkel opgezet, waarmee hij internationaal zijn schilderijen kan verkopen. De site is tweetalig en een combinatie van Magento en WordPress. Er is veel aandacht besteed aan behoud zoekresultaten in Google. Visueel ontwerp is van Thijme. Techniek, functioneel ontwerp en advies van Roosmarijn.com

zoiizo_logo

www.zoiizo.nl : de online buurtmarktplaats van Zuidoost. Een nieuwe website die buren in Zuidoost bij elkaar brengt. Buren die elkaar willen helpen, gezelschap willen houden, de boodschappen voor elkaar doen en samen zorgen voor een leuker Zuidoost. En leuk is het er. Enorm divers. Fascinerend. Ik ben hier benoemd tot ‘webadviseur’. Ik heb een nieuw functioneel ontwerp gemaakt, de ontwerpers en programmeurs aangestuurd in overleg met de projectleider. Ik ben hier de linking pin tussen de techniek, de organisatie en de gebruikers. Kritisch op het moment dat ik het project binnenkwam. Flink bijgestuurd en trots op wat er nu staat. In de huidige fase geef ik advies over de marketing. De communicatiecampagne zijn we aan het vormgeven: aandacht voor media, bezoekers trekken, campagnemateriaal ontwikkelen, presentaties houden en mensen enthousiasmeren. De ontwikkeling van een site staat nooit stil, dus daar houd ik ook mijn aandacht bij.

Stadsdeel Zuidoost logowww.zuidoost.amsterdam.nl : als communicatieadviseur verzorg ik de communicatie bij de inhuizing/ verhuizing van het Werkplein Zuidoost van Dienst Werk en Inkomen in het Stadsdeelkantoor Zuidoost. Deadlines, besluitvorming, verbouwingen, nieuwe indelingen, mensen die tijdelijk elders komen, nieuwe huisgenoten, kleuren, ontwerpen en meer. Genoeg om over te communiceren.

Gele-promocontainer-Kaasfabriekwww.kaasfabriek.nl : een te gek project om bij betrokken te zijn. Samen met een aantal Alkmaarders zijn we dit jaar de Stichting Kaasfabriek FabLab regio Alkmaar begonnen. De plek waar het draait om innovatie en techniek. Het is een werkplaats met de nieuwste machines, zoals 3D printers, lasersnijders, vinylsnijder en vele andere machines waarmee je alles wat je bedenkt in theorie ook kunt maken. Mijn rol is natuurlijk de communicatie in goede banen te leiden. De energie van het team en de ruimte voor het experiment spreken me enorm aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *