Online communities ontwikkelen

Bij het opzetten, ontwikkelen en bijhouden van een levendige online community komt veel kijken. Dit is de specialiteit van Roosmarijn, waarbij zij de verbinder is van de gebruiker en de techniek. Steeds meer bedrijven en organisaties zien de voordelen van online communities, waarbij medewerkers, samenwerkingspartners of klanten met elkaar verbonden zijn. Bekende platformen zijn facebook en linkedin. Maar er zijn talrijke andere software tools die deze sociale technologie aanbieden. Steeds meer zullen mensen lid worden van verschillende online communities op basis van werk en interesses.

Verbindt techniek en communicatie

Techniek en communicatie is hierbij nauw met elkaar verbonden. Als de techniek niet goed functioneert krijg je de communicatie niet goed. En als mensen niet begrijpen wat ze met de techniek moeten zullen ze het niet gaan gebruiken.

U kunt Roosmarijn inzetten voor:

  • Opzet en ontwikkeling online community platform: functionaliteit van de tool staat hier voorop. Vertaling van wensen van gebruikers naar de techniek.
  • Community management inrichten : activeren, stimuleren en motiveren van gebruik van de community door alle niveaus in de organisatie.

Ervaren in online communities

Roosmarijn is sinds 2008 bezig met online communities. Ze heeft aan de basis gestaan van LINK – een interne online community van Gemeente Amsterdam. LINK is opgestart met als doel de interne kennisdeling tussen 1600 medewerkers te stimuleren, zodat mensen benodigde expertise makkelijker intern konden vinden. En om de hoeveelheid E-mails terug te brengen. Als projectleider en community manager heeft Roosmarijn de opzet, lancering en eerste groeifases gecoördineerd en met een enthousiast team uitgevoerd. Daarnaast heeft zij bij meerdere organisaties een intern social media platform geïntroduceerd en het community management opgestart. De ontwikkeling van facebook, linkedin en enterprise social media software volgt zij op de voet om hier goed in te kunnen adviseren.

Roosmarijn geeft trainingen over community management en schrijft over dit onderwerp ondermeer in het boek sociaal kapitaal en via diverse blogs.

Contact

Bent u zich aan het oriënteren op de inzet van social media voor interne communicatie? Of bent u eraan begonnen en wilt u meer resultaat boeken voor uw organisatie? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek