Congres Intranet: digitaal en sociaal wordt de nieuwe norm

Chief information manager wordt Chief  Digital OfficerDinsdag 17 maart was ik aanwezig op het Intranet Congres 2015. De opzet van dit congres bevalt me goed en het was een inspirerende dag. Als je wilt weten wat er allemaal gepresenteerd en besproken is dan geeft de Twitterstory verderop in dit bericht een goed beeld. Eén ding wil ik eruit lichten.

Jane McConnell sprak over drie nieuwe soorten leiders. De Chief Digital Officer (ipv de CIO) een digitale duizendpoot die zorgt voor het versnellen van de verandering. De community managers, nodig om gevoel voor het ontwikkelen en omgaan van community te versterken in de organisatie. En “change agents en activisten”, zij zijn van alle tijden en in alle lagen in de organisatie, en zorgen voor reuring.

Het interessante aan haar betoog vond ik dat zij aangeeft dat deze rollen nu nodig zijn, maar over 5 tot 10 jaar overbodig, dan is het digitale de nieuwe norm en zal het onderdeel zijn van verschillende functies. De social media manager was/ is een baan die hot is. Ook hier zie je nu al dat het onderdeel begint te worden van andere functies. Het betekent ook voor de huidige medewerkers van organisaties dat ze er niet omheen kunnen om mee te gaan in deze beweging. Digital en social wordt de nieuwe norm en iedereen wordt geacht te weten hoe het werkt en een eigen rol hierin te vervullen.

De tweets die er gedurende de dag geplaatst zijn geven een goed beeld van hoe het was. Met dank aan @roelgroeneveld voor het samenstellen van de tweets.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *