Start nieuw communicatiebureau Orange Otters.

Met trots presenteer ik mijn nieuwe communicatiebureau Orange Otters. Sinds 1 januari 2016 ben ik de samenwerking aangegaan met Huib Koeleman en Michael Meyer.

Orange Otters is gespecialiseerd in verandering en interne communicatie. We adviseren, coachen en helpen veranderingen waar te maken. We hebben elkaar gevonden op ons enthousiasme voor het vak en de wijze waarop we elkaar aanvullen en versterken.

Onze achtergrond ligt in de communicatie, maar als Orange Otters kleuren we graag buiten de lijntjes. Verandering ontstaat niet door communicatie alleen; ook training, coaching, ICT en marketing dragen bij aan de veranderende doelen van de organisatie. We vinden het fascinerend hoe grenzen tussen organisaties vervagen, mensen kennis delen en co-creëren. Ook al gaat het niet altijd vanzelf. Kortom, we opereren op het grensvlak van communicatie- en organisatieadvies. We hopen dat ook voor jou als klant te kunnen doen.

De nieuwe website en ons profiel vind je op orangeotters.nl

En dit zijn wij:

Orange Otters team

Michael, Huib, Roosmarijn en Puck

Verdienmodel “Spaghetticode” van Capgemini

Mijn mond valt steeds een stukje verder open bij het kijken naar Zembla over Capgemini. Softwarebedrijf Capgemini krijgt de opdracht om ICT-systeem van de Sociale Verzekeringsbank voor AOW en kinderbijslag te moderniseren. Capgemini levert uiteindelijk software die niet blijkt te werken.  Zembla: “Deskundigen noemen de mislukkingen ‘spaghetticode’, oftewel onleesbare software. De overheid trekt uiteindelijk de stekker uit het systeem, zonder dat het maar één dag heeft gefunctioneerd. Vreemd genoeg zijn de rekeningen van Capgemini gewoon betaald. De schade: tientallen miljoenen euro’s belastinggeld blijken te zijn verdwenen.“ “Verdienmodel “Spaghetticode” van Capgemini” verder lezen

Nieuwe website Pieman Bakery

Samen met Loes Wagenmaker heb ik de website van Pieman Bakery gemaakt. De website is responsive en past zich dus aan op het scherm waarmee de website bekeken wordt. Ook het website-adres is veranderd van pieman.nl naar piemanbakery.nl. Deze verhuizing van het domein heb ik begeleid, inclusief alle mailadressen. Google analytics staan ingesteld en Pieman Bakery is klaar voor de toekomst met deze wordpress website, die zij nu makkelijk zelf kunnen beheren.

Overzicht en inzicht in Social Media 2015

Vandaag mocht ik het team van Regionale VVV Hart van Noord Holland een training geven over social media om hen te enthousiasmeren en naar een volgende stap te brengen. De training bestond uit twee delen. Algemeen en specifiek twitter. Volgende keer gaan we verder op Facebook en Contentmarketing.

Inzicht in Social media

Zakelijk twitteren

 

Best een beetje trots: nieuwe responsive website

Soms heb je van die momenten dat je gewoon blij bent dat een project goed is gegaan en er een mooi resultaat staat. In dit geval is het een fijne samenwerking geweest met mijn opdrachtgever/ klant, Cor Korteweg, fotograaf Vesna Zuuring en grafisch ontwerper, Loes Wagenmaker. In dit project heb ik de projectcoördinatie gedaan en de website ontwikkeld. “Best een beetje trots: nieuwe responsive website” verder lezen

De opkomst van online buurtplatformen

Vraag en aanbod van burenhulp vindt zijn weg naar de digitale snelweg. Bekijk
onder andere de websites wehelpen.nl, hulpinjebuurt.nl, peerby.com, zoiizo.nl en
buuv.nu. De markt van de zogenaamde digitale matchingssystemen is aan het
groeien. Gemeentes zijn vaak betrokken bij de ontwikkeling van de
buurtmarktplaatsen. Het lijkt mij een goed moment om in te gaan op de
mogelijkheden van deze platformen. Hoe draagt het bij aan het oplossen van
bestaande problemen? Welke doelstellingen heeft het? Hoe maak je een keuze voor
een platform? En uit welk aanbod is er te kiezen? In dit artikel neem ik je graag mee
om hierop antwoorden te vinden. Sinds een jaar ben ik als online
communicatieadviseur betrokken bij een initiatief van een buurtmarktplaats in
Amsterdam Zuidoost. Hier komt ook mijn interesse in dit onderwerp vandaan.

Lees het volledige artikel als PDF: de opkomst van online buurtplatformen

Dit artikel is in oktober 2014 verschenen in het boek: Digitale Dialoog

Op weg naar een participerende overheid met social media

digitale_dialoog social media en gemeenten

Vandaag is het nieuwe boek over social media en gemeenten verschenen. De basis van het boek is een jaarlijks onderzoek naar social media gebruik van gemeenten. Verder is het aangevuld met artikelen geschreven door 66 auteurs. Frankwatching geeft een mooie samenvatting van het boek onder de titel: Gemeenten & social media in 2014: van claxonneren naar converseren. Ook ik heb hierin een artikel geschreven over ‘de opkomst van online burenhulpplatformen‘.

Lees het hele boek Digitale Dialoog hier. Je kunt het boek ook kopen via Uitgeverij Eburon